Ingen produkt  
Till Kassan  

talare

E-handelsdagarna 2016 

 

Årets Moderator, Talare och Experter

OBS fler talare och presentation kommer inom kort

 

Årets moderator Katrin Lundgren Kodmyran AB 

 

Ehandlare sedan 2001 och plattformsleverantör sedan 2007. Med på internetworlds lista över e-handelns mäktigaste kvinnor 2015 och nominerad till årets kunskapsspridare varje år sedan priset instiftades på NES. Katrin har jobbat med e-handel på många olika sätt och delar här med sig av sin kunskap, samt ställer de obekväma frågorna till våra talare.

 

 

 

Katrine Fillberg, Almi Företagspartner Mitt

 

Som affärsrådgivare på Almi har Katrine erfarenhet av att jobba med företag som befinner sig i en stark tillväxtfas eller som har tydliga tillväxtambitioner. Förutom att berätta om vilka möjligheter som finns genom Almi kommer hon att dela med sig av den forskning som finns inom området tillväxt, och vad tillväxtföretag har gemensamt. Tillväxt kan skapas i alla branscher. Men tillväxt kan inte skapas av alla. Vad skiljer ett framgångsrikt tillväxtföretag från ett traditionellt företag? För att det finns gemensamma nämnare för sunda tillväxtbolag det är helt klart.

 

 

Anna Borg, Nordenchef Klarna AB

Rankad som en av näringslivets mäktigaste kvinnor tre år i rad av tidningen Veckans Affärer. Med lång erfarenhet inom försäljning och som chef, tidigare på Vattenfall och nu på Klarna, berättar hon om att bygga starka team och vad man ska tänka på när man själv inte räcker till längre

 

Sebastian Siemiatkowski, VD Klarna AB


sebastian

Åtta års erfarenhet inom försäljning, examen i ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och försäljningsansvar för Djuice Uppsala. Men det som är riktigt imponerande är att Sebastian Siemiatkowski tillsammans med två andra grundare, på bara några år, lyckades skaka om e-handeln och skapa en riktig framgångssaga – Klarna. 

 

Fredrik Gustavsson Lyset på HB

Fredrik är IT-konsult och innovatör inom mjukvara och har jobbat i teknikens framkant i över 20 år. Han sätter alltid affären i centrum och utökar hela tiden gränserna för vad som är möjligt med programvara. Brinner särskilt för området kring PIM och handel över flera kanaler och är en av dem som har längst erfarenhet på området i Sverige. Han driver dessutom egen ehandel och kommer tala om hur man kan kombinera programvaror för att jobba lite smartare.

 

Fredrik Hammarqvist Grand ShoesGrandshoes.se säljer som hörs på namnet stora skor i storlekarna 47-52. Man öppnade 2006, och har i dag återkommande kunder i 27 olika länder. Hör grundaren Fredrik Hammarström berätta om utmaningarna med en nischad ehandel och hur man växer smart genom nisch

 

Joel Svensson PartykungenVinnare av Eldklotet i Gävleborg som Årets unga företagare. Men viktigast av allt grundare av Partykungen.se som på åtta år gått från 0 till 22 miljoner i omsättning. Hör Joel berätta om partykungens nya sajt, hur man ska tänka för att bygga en modern sajt och sin resa med Partykungen

 

Rashid Waraich The Mobilestore.se  

 

 

Med en omsättning på 14 miljoner, ständigt ökande försäljning, vinst, och merparten av sin försäljning via merförsäljningskanaler kan Rashid allt om hur man lyckas med detta. Hör honom berätta om The Mobilestore och deras Fyndiqförsäljning. Butikens saga började för 8 år sedan när grundaren Rashid utmanade sig själv till att starta eget samtidigt som han drev stora projekt som byggnadsingenjör på Peab. Att han tillslut skulle tvingas välja mellan en framgångsrik karriär som ingenjör, eller ehandlare var definitivt inget han planerat.

 

 

Petra Andersson, Fyndiq.se 

Brand Coordinator på Fyndiq.se, med andra ord social media-ninja och go-to-girl när det kommer till bloggare, youtubers och influencers. Petra har en magisterexamen i marknadsföring från Stockholms universitet i bagaget och sköter nu alla Fyndiqs sociala medie kanaler från strategi till operativt arbete.

 

 

Rikard Andersson, Fyndiq.se 

Head of Merchant Relations på Fyndiq.se, Rikard har det övergripande ansvaret för allt som har med B2B på marknadsplatsen Fyndiq.se att göra. En stor del av detta handlar om att säkerställa att Fyndiq har glada och nöjda handlare som erbjuder fyndshoppare de bästa urvalet av produkter till fyndpriser. 

 

 

Aron Axelsson, Brath AB


Aaron har jobbat med SEO i olika roller sedan 2010. Först med både stora och små e-handlare, i Sverige och internationellt, som Sökmotorkonsult på Pineberry. Efter det som Head of SEO på Pokerlistings, och som senior sökmotorkonsult på WebGuide Partner. Numer Bråth AB. 

 

Magnus Bråth, Brath AB

magnus_bråth

Head Seo på Pokerlistings, delägare av Pineberry och välkänd i SEO-branschen bland annat tack vare hans blogg Sökmotorkonsult.se. Magnus har länge jobbat internationellt inom segment med väldigt hög konkurrens. Utan att tveka en av Sveriges duktigaste SEO konsulter, som kommer att dela med sig av lite tips och tankar om deltagarnas webshoppar.

 

 

Patrik Muller DIBS 

Patrik har bland annat hunnit med att vara försäljningschef, marknadschef, teknikchef och affärsutvecklingschef. Han är mycket ute och pratar om e-handel i allmänhet och betalningar på nätet i synnerhet på konferenser, utbildningar och seminarier.

 

 

Christer Pettersson, Arvato

Christer Jobbar som Head of e-commerce på betalföretaget arvato, som i Sverige bland annat erbjuder betalningslösningar inom e-handel under varumärket AfterPay. Christer har tidigare arbetat som E-commerce Manager på Apollo Travel Group och E-handelsansvarig på mediehuset IDG.

 

Robert Pohl, Mondido

Robert är grundare och VD på Mondido Payments. En betallösning för e-handel med fokus på att öka konverteringen med hjälp av analys och data

 

 

 

 

 

Patrik Jonasson, It Säkerhetsbolaget

 

Delägare, VD och IT-säkerhetsspecialist på IT-Säkerhetsbolaget. IT-Säkerhetsbolaget hjälper företaget att skydda sina informationstillgångar genom exempelvis:

  • Kontrollera säkerhet på webbplatser
  • Stötta företagsledning med strategisk rådgivning
  • Hjälpa företag att följa nya dataskyddsförordningen, som ersätter PUL

Patrik kommer under expertsessionen att granska sajter med avseende på säkerhet.